Старший консультант з питань захисту дітей / прав дитини / соціальних послуг - Tenders Global

Старший консультант з питань захисту дітей / прав дитини / соціальних послуг

  • Contract
  • Ukraine
  • Posted 7 months ago

Maestral International

tendersglobal.net

Посада консультанта: Старший консультант з питань захисту дітей / прав дитини / соціальних послуг

Місце: м. Київ, Україна

Тривалість: Терміново на 6+ місяців, не довше 30 вересня 2024 року

Кількість днів: Гнучкий графік, 25-75% часу, визначається залежно від доступності кандидата та потреб у підтримці проєкту

Ця вакансія відкрита лише для консультантів, які наразі проживають у м. Київ, Україна.

Основна інформація

Ініціатива «Кращий догляд» в Україні покликана гарантувати всім дітям безпечний догляд на базі сім’ї. Визнаючи негативний вплив війни на 7,5 мільйонів дітей в Україні, ініціатива спрямована на подолання дитячої бідності, травматизму та ризиків насильства, жорстокого поводження і розлучення з сім’єю. Ініціатива підкреслює соціальні та економічні переваги захисту дітей від негараздів і сприяння їхньому всебічному розвитку.

Уряд України та його партнери, зокрема ЮНІСЕФ в Україні, реформують систему догляду дітей в Україні:

  1. Зміцнення сімей шляхом надання інтегрованих соціальних послуг.
  2. Сприяння розвитку сімейних форм альтернативного догляду для дітей, позбавлених батьківського піклування.
  3. Реінтеграція дітей, які живуть в інтернатних закладах, у сімейні форми виховання, а також трансформація або закриття інтернатних закладів для дітей.

Для реалізації зазначених цілей, Maestral International за підтримки ЮНІСЕФ в Україні співпрацює з партнерами, включаючи урядові структури. Maestral надає підтримку у зміцненні місцевих систем та зосереджує свою діяльність на таких напрямках:

  1. Національна правова та політична база і координація для підтримки реформи системи догляду
  2. Забезпечення нормативної бази для підтримки соціальних послуг для дітей та сімей
  3. Покращення фінансової структури та асигнувань на реформування системи догляду
  4. Підтримка масштабування та сталості реформи системи догляду

Для підтримки нашої діяльності, шукаємо консультанта у м. Київ.

Про Maestral

Maestral International (http://maestral.org/) – це команда всесвітньо визнаних технічних експертів, які підтримують розвиток, зміцнення та координацію систем захисту дітей, щоб забезпечити дітям життя без насильства, жорстокого поводження, нехтування та експлуатації. Наша місія полягає в тому, щоб усі діти, особливо найбільш соціально незахищені та маргіналізовані, були пріоритетними й виховувалися в безпечних і турботливих сім’ях та громадах. Підхід Maestral наголошує на важливості захисного середовища як критично важливого компонента зміцнення здоров’я, освіти, економічного розвитку та розвитку людського капіталу.

Maestral працює по всьому світу з метою підвищення якості й кількість варіантів сімейного догляду за дітьми, і, таким чином, зменшити залежність від інтернатних закладів. Ми застосовуємо підхід до забезпечення та підтримки системи захисту дітей, який надає пріоритет сімейній опіці для всіх дітей і зміцнює потенціал сімей, опікунів та системи для здійснення такої опіки.

Роль та обов’язки

Наведені нижче роль та обов’язки є бажаними, але гнучкими, залежно від навичок та досвіду обраного кандидата:

  • Надання технічних консультацій з таких питань, як права дитини, інтегровані соціальні послуги та пільги, альтернативний догляд на базі сім’ї (наприклад, прийомна сім’я, опіка тощо), а також перетворення інтернатних закладів на постачальників послуг у громаді.
  • Консультування та підтримка уряду України та/або ЮНІСЕФ в Україні з таких питань, включаючи участь у зустрічах, презентації, проведення тренінгів тощо.
  • Робота з міжнародною командою Maestral над впровадженням найкращих світових практик і стандартів та/або адаптацією світових стандартів до місцевих умов. Це включатиме взаємодію з різними членами команди, що базуються в різних країнах, що здійснюватиметься онлайн.
  • Захист та представлення інтересів Maestral International на різних форумах, включаючи зустрічі з урядом, ЮНІСЕФ та неурядовими організаціями; презентації та консультування щодо найкращих світових практик на таких форумах.
  • Орієнтація та підтримка неурядових суб’єктів у розвитку навичок та впровадженні різних найкращих світових практик, у тому числі шляхом навчання, наставництва, зустрічей тощо.
  • Перегляд та написання різних технічних документів за підтримки команди Maestral International.
  • Підтримка уряду України, ЮНІСЕФ в Україні та Maestral в інших обов’язках, відповідно до домовленості.

Умови

  • Знаходження в Києві або можливість легко дістатися до Києва для проведення зустрічей
  • Вільне володіння українською мовою; англійська мова бажана, але професійне володіння не є обов’язковим
  • 5+ років досвіду роботи у суміжних сферах, таких як права дитини, захист дітей (особливо опіка над дітьми), зміцнення системи, соціальні послуги або інші відповідні сфери; перевага надаватиметься кандидатам з більшим та більш відповідним досвідом роботи
  • Досвід у сфері державних реформ є бажаним, але не обов’язковим
  • Досвід роботи на міжнародному рівні є бажаним, але не обов’язковим
  • Сильні організаційні навички, ведення документації та комунікації
  • Вмотивованість і здатність працювати самостійно; проактивність

Рівень залученості та період роботи

Кількість днів для цієї посади може коливатися. В ідеалі кандидат має приділяти роботі щонайменше 5 днів на місяць. Розглядається можливість надання до 15 днів на місяць, але за погодженням між усіма сторонами може бути й більше.

Дата початку: негайно

Кінцева дата: 6+ місяців, не пізніше 30 вересня 2024 року

How to apply

Заявка

Зацікавлених кандидатів просимо надіслати супровідний лист з описом вашого досвіду та резюме на електронну адресу [email protected]. Заявки будуть по мірі надходження.

To help us track our recruitment effort, please indicate in your email/cover (motivaiton) letter where (tendersglobal.net) you saw this job posting.

Job Location